Во атарот на селото Тодороци пчеларот од Македонска Каменица Илчо Велков со едукација и сознание на бенефитите за инхалацијата на воздухот директно од пчелните сандаци одлучува за почеток да направи една ваква АПИ комора во која ќе има 4 пчелни семејства кои со движењето на нивните крилја прават коктел од производите што ги има во самата кошница: мед, полен, прополис, матичен млеч, ларви од кралско и беспилотно летало, восок од пчели,и нивен отров кои имаат позитивно влијание врз нашето здравје. Се користи за спречување на разни болести и ни помага да го одржиме нашето здравје, преку биолошки, хемиски и физички фактори присутни во пчелни производи. Воздухот во пчеларникот има корисни ефекти врз нашиот респираторен систем, ни помага да го одржиме неговото правилно функционирање и исто така има добро влијание врз нашата ментална состојба.

Подигајќи ги во пчеларникот, пчелите создаваат посебен воздух или аеросол. Воздухот ги содржи најактивните супстанции во активниот период на пчелите, кога воздухот во кошница е заситен со есенцијални масла од созревањето на медот, прополисот, „мирисот“ на кралицата и раѓањето во кошница. Користењето на инхалацијата ќе му овозможи на корисникот лесно да вдишува аеросоли создадени од пчела и нивните производи. Вдишувањето на аеросолот создаден од пчели помага во спречување на симптоми на заболувања на горниот респираторен тракт како што се ринитис, синузитис, фарингитис, ларингитис, во долен респираторен тракт бронхитис, трахеобронхитис, хронично опструктивно белодробно заболување, астма, пневмонија, најразлични настинки и други вирусни инфекции. Покрај тоа, производите од кошници се исто така корисни во кардиоваскуларните, дигестивните, уринарните, крвта, кожата, крвните нарушувања и дури и проблеми со тежината на организамот.