Во раните утрински часови во Македонска Каменица е одземено патничко моторно возило од местото каде што се паркира секојдневно номално на само три четири метри од домот. Според кажувањето на комшиите кои живеат веднаш до местото каде се остава колата т.е под нивниот прозорец слушнале околу 4 утринава дека автомобилот работи но мислеле дека сопственикот излегува од дома за свои обврски.

Интересн е фактот како натрапниците имале храброст да го земат бидејки колата е една и единствена, која се познава од километри со својата уникатна странична тетоважа. возилото е со официални ознаки МК 0040 AB ако се забележи извесете ги надлежните органи или контактирајте го сопственикот на истото.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3771092389590804&id=100000702406927