Како да се подобри и слушне за проблемите на локалното население како да стаса нивниот крик за проблем или пофалба за одредена тема биди баш ти локалниот мобилен новинар во твојот град и биди гласот на твоите сограѓани.

Потребно е мобилен телефон по можност еден микрофон што може да се поврзе со него но е незадолжотелно ионака е доста квалитетено аудио снимањето на самиот смартфон но за сето ова и како да се креира успешна и квалитетна новинарска приказна и кои алатки може да ги искористите дознајте и бидете дел од почетниот бесплатен курс за мобилен новинар организиран од Thomson Foundation

Клик на слика за поврзување за регистрација