Дали и колку цртаните карактери постојат и во реалниот живот како аниматорите ги создаваат ликовите дали инспирацијата доаѓа од нивното опкружување или пак некоја ситуација која им се случила тие преку нивната професија ги овекувечуваат тие моменти.