Пред околу две недели на својот официјален you tube канал Слаткар го објави видео записот добро познатиот Македонски евергрин “Распукала Шар Планина”.

Нормално во негов карактеристичен фазон кој е атрактивен за младите и е доста слушано музичко парче што го покажува самата статистита повеќе од 329 000 прегледа и над 9 800 лајка нормално и некој дислајк во зависност од вкусот на слушателите.

Во кадар на видеото има и едно од бесценетото богатство карактеристичено за тој предел кој се опејува па и за цела држава еден прекрасен и шармантен Шарпланинец.