Викендот што е пред нас се најавува температурно освежување и повремени врнежи особено во попладневните и рани вечерни часови.

Температурните параметри што се однесува за наредните денови ќе се движат во интервал 13°-23° Сабота, 11°-25° Недела додека следната работна недела ќе биде започната со постепена стабилизација на метео состојбата и повторно покачување на максималните до 30°С.