Како што минуваат годините се развива и технологијата секојдневно излегуваат на мегдан многубројни социјални апликации facebook twitter instagram додека во моментот рекордите во Македонија ги руши Tik Tok.

https://vm.tiktok.com/JJc5EWJ/

Но колку што е забавна како и секоја друга апликација си носи свои ризици и нė толку убави (банални) предизвици на пример имаше видео презвик ковид -19 не се пренесува преку лижење на wc школка. Сепак овие виртуелни алатки се креираат пред се за наша забава а и покреативно трошење на слободното време.

https://vm.tiktok.com/JJc48TV/