На мобилната апликација мој ДДВ веќе е активна опцијата откажи ја донацијата која се наоѓа во розав прозорец над бар кодот што го има во менито скенирај.

Откако ќе кликнете на него апликацијата ви дава две опции да сакам да ја откажам донацијата и не нė сакам да ја откажам донацијата. Откако изберете една од наведените одговори во менито извештаи ви пишува дали имате добирано 100% од повратот на ддв или пак 0% од вашиот поврат на ддв.