Повеќето велат дека гледање серија е само губење време пред телевизор во почетокот на XXI-от век хит беа шпанските серии, но како што одминуваше времето во втората декада од столетието се актуелизираа турските сериали.

Можеби е поевтина странската продукција од домашна се откупува сериjа, ангажираат наши актери за надсинхронизација и се пушта во програма. Сепак за успешно создавање на само една епизода потребно е цела армија на луѓе пред а двојно повеќе зад кадарот.