Денот на трудот – 1 Мај (петок) е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика. Но дали ќе има и тој ден полициски час и забрана за излегување од дома останува да видиме што ќе одлучат надлежните институции.

Од Министерството на сите граѓани во земјава им го честитаат Денот на трудот.