Согласно одлуките и мерките донесени на 36. Седница на Владата за воведување на забрана за движење на граѓаните поради спречување на внесувањето и ширење на заразата со Коронавирус Covid 19, а која стапи на сила од среда (08.04.2020), Општинскиот Кризен штаб ги информира граѓаните за можноста да вршат OnLine нарачка не неопходни продукти за време на претстојниот празничен викенд во периодот од 18.04.2020 година (сабота) до 20.04.2020 година (понеделник).

Врз основа на спроведниот Повик бр. 03-642/6 од 10.04.2020 година за пријавување на online работа и достава на продукти од маркети, аптеки, достава на храна од ресторани и такси превоз на територијата на општина Македонска Каменица, Ве информираме за пријавените економски оператори кои ќе ја вршат достава до граѓаните:

Маркети:

Раб. време (10:00 – 15:00 часот)

 1. ЈТД „Караман“ 078 434 988
 2. „Коста Комерц“ ДООЕЛ   075 229 988
 3. “Таке” ДООЕЛ 075 309 352
 4. „Твинс Промет“  078 551 703
 5. ДОО „Виор“ 070 213 486 075 250 516

Ресторани:

Раб. време (12:00 – 20:00 часот)

 1. Ресторан „Џафер“ 072 237 193
 2. Ресторан „Осмица“070 588 264
 3. Мотел „Мерак“ 075 354 506
 4. Ресторан „Иднина“ 070 632 577
 5. Ресторан „Коко“ 071 383 986
 6. Ресторан „Кај Говедото“ 075 309 352

ДЕЖУРНИ АПТЕКИ:

 1. Аптека „Биола“    070 492 357
 2. Аптека „Вива“      075 309 845

Секоја достава на неопходни продукти, лекови и храна, економските оператори треба да ја најават пред тргнување до полициските организациони единици на тел. бр: 033/431-201.
Достава се врши на најосновни продукти за потребите во домаќинството и според проценка за економска исплатливост на операторот.

Напомена: Денови во кои на економските оператори им се дозволува достава се: 18.04.2020 година; 19.04.2020 година ;20.04.2020 година, стриктно во наведените термини.

Општински Кризен Штаб
Македонска Каменица